YENİLENEBİLİR ENERJİ KOOPERATİFLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Karabük Ticaret İl Müdürlüğü ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri Bilgilendirme Toplantısı 30.11.2018 tarihinde Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Karabük Vali Yardımcısı İsmail Bayata, Gümrük ve Ticaret Uzmanı Turna Çelik, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Ticaret İl Müdürü Ferudun Karataş, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı,Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Cem Bİçen ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı İsmail Bayata, dünyanın imkânlarının kıt ve sınırlı olduğunu belirterek, "Dolayısı ile sanayileşmeyi sağlamak, yaşamımızı idare etmek, refah seviyemizi arttırmak için çok çok fazla enerji ihtiyacımız var. Dünyanın kaynakları kullana kullana elbet bir gün bitecek. Bu noktada artık hepimizin aşina olduğu yenilenebilir enerji kavramı gündemimize girmeye başladı. En basitinden rüzgâr enerji santrallerini, HES'leri görüyoruz. Artık suların boşa akmasını müsaade etmiyor enerji üretiyoruz. Artık dalgalardan enerji üretiyoruz. Bunlar yenilenebilir kaynaklar ve maliyeti düşük. Üretimimiz ülkemizin refah seviyesini arttırmak için, kırsal alanlarda ve kentlerde devam ediyor. Bu kapsamda kooperatifleşme kavramının önemi ortaya çıkıyor. Kooperatif mantığı ile insanlarımızın güçlerini imkânlarını birleştirip bir arada hareket etmesini sağlarsak yenilenebilir enerji kaynaklarının gelişimini sağlayacağız. Valiliğimizin tüm birimleri kooperatifleşme düşüncesi içerisinde olan tüm muhtarlıklarımızdan, vatandaşlarımıza, iş adamlarımıza yardımcı olmak konusunda hazır" dedi.

Toplantı Gümrük ve Ticaret Uzmanı Turna Çelik'in Yenilenebilir Enerji Kooperatiflerinin avantajları, başvuru süreçleri ve mevzuatı hakkında yaptığı sunum ile sona ererken Vali Yardımcısı İsmail Bayata tarafından Çelik'e hediye verildi.

Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri İle ilgili yapılan bilgilendirme toplantısı sunumuna http://www.karabuktso.org.tr/dosyalar/yenilenebilir.pptx adresinden ulaşabilirsiniz.

30.11.2018 - 15:16:56 | Karabük Ticaret ve Sanayi Odası