MİLLİ TEKNOLOJİ, GÜÇLÜ SANAYİ HAMLESİ PAYDAŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sanayi ürünlerinde yerlileştirmeye dayalı bir ekonomik dönüşümün temellerini oluşturarak milli teknoloji, güçlü sanayi hamlesinin tesis edilmesi ve sanayi tabanının güçlendirilmesi amacıyla “Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi” kapsamında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından paydaş toplantılarının üçüncüsü ayağı Karabük'te 20.11.2018 tarihinde düzenlendi.

Safranbolu’da yapılan toplantıya Vali Fuat Gürel, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Fatih Ürkmezer, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Mehmet Mescier, ilgili kurum müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve sanayiciler katıldı.

2019-2021 yıllarını kapsayan “Yeni ekonomik Programı” ile ülkemizde kısa vadede finansal istikrarın yeniden tesis edilmesi, ekonomide dengelenmenin ve bütçe disiplininin sağlanması, orta vadede ise sürdürülebilir büyüme ve adaletli paylaşıma yönelik değişimin gerçekleştirilmesi amacıyla yapılan toplantıda BAKKA Genel Sekreter Vekili Elif Acar tarafından, Finansmana Erişim (İşletme ve Yatırım Sermayesi), Beşeri Sermaye, Kurumsal Yapılanma, Fiziki Altyapı, Ulusal ve Uluslararası Pazara Erişim ve Tutunma, Üretim Maliyetleri, Devlet Destekleri, Kalite ve Markalaşma, Profesyonel Danışmanlık Gereksinimi, Mevzuata Dair Sorunlar, Ekonomik Belirsizlik başlıkları altında sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin sunum gerçekleştirildi. Her bir başlık gündeme alındığında katılımcıların belirttikleri sorunlar ve çözüm önerileri Ajans personelleri tarafından kayıt altına alındı.

20.11.2018 - 18:18:30 | Karabük Ticaret ve Sanayi Odası