TÜRKİYE İHRACAT MECLİSİ (TİM) 1000 VERİLERİNE GÖRE KARABÜK’ÜN İHRACAT REKORTMENLERİ

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet MESCİER, Türkiye İhracatçılar Meclisi  (TİM) tarafından hazırlanan ilk 1000 İhracatçı Firmalar arasında yer alan Karabük ilindeki firmalarımız hakkında değerlendirmede bulundu.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan İlk 1000 İhracatçı Firmalar listesinde Karabük ilinde yer alan firmaların ihracat rakamları ve unvanları aşağıda belirtilmiştir.

2017 Genel Sıralaması

2017 Sektörel Sıralaması

2017 İhracatı

Firma Ünvanı

125.608.325,77  $

MESCİER DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

80.831.004,64  $

ÇAG CELIK DEMIR VE CELIK ENDUSTRI ANONİM ŞİRKETİ

41.765.220,57  $

BOSKAY METAL SAN.VE TICARET LTD.STI.

37.435.818,49  $

KARDEMİR KARABÜK DEMİR ÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet MESCİER, yaptığı açıklamada;

“İhracatçımız ülkesi adına bir şeyler yapmanın gayreti içinde olması ve mevcut pazarlarda payının koruması  ve yeni pazarlar bulmak için mücadelesini sürdürmesi sonucunda  en büyük 1000 ihracatçı listesinde   firma sayısının artması çok önemli bir gelişmedir.Bizler ihracatımızı daha üst seviyelere çıkarmak istiyorsak rekabet gücü yüksek, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına ağırlık veren katma değeri artışı sağlayan yüksek ürünler elde eden firmalarımızın sayısını çoğaltmak en büyük hedefimizdir.

Türkiye ekonomisi güçlü şekilde devam edebilmesi ve istikrarlı şekilde büyüyebilmesi için ihracatın önemine vurgu yapan Başkan MESCİER, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizlere düşen en önemli görev ve sorumluluk; Karabük iş dünyasının rekabetçi yapısını güçlendirecek sağlam projeler üretmek ve bu projelere azami ölçüde katkıda  ve uluslararası işbirliklerimizi geliştirmek mecburiyetindeyiz.. Bununla beraber yeni iş kollarının faaliyete geçmesiyle birlikte 326 milyon dolar seviyelerinde gezinen ihracatımız daha yukarılara çıkarmaktır” dedi.

13.06.2018 - 09:34:02 | Karabük Ticaret ve Sanayi Odası