DÜNYANIN EN BÜYÜK TURİZM FUARI ULUSLARARASI BERLİN TURİZM FUARI (ITB) KAPILARINI AÇTI

Dünyanın en büyük turizm fuarı Uluslararası Berlin Turizm Fuarı (ITB) bugün kapılarını açtı. 11 Mart’a kadar Berlin’de devam edecek fuara 186 ülkeden yaklaşık 10 bin firma katılıyor.
Bu çerçevede bahse konu eserlerin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleri ile “Unesco Dünya Mirası Türkiye”  adında bir proje başlatılmıştır. Projenin amacı Türkiye’nin UNESCO’nun Dünya Mirası olarak  tasdiklediği  değerlerimizi dünyaya tanıtmaktır.Ülkemizin UNESCO Dünya Mirası listesinde 18 asıl unsuru, 1 yaratıcı şehri ve bu listeye girmek için aday statüsü devam eden 71 değeri bulunmaktadır.
Bu kapsamda Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay ÖZCAN ve Meclis Başkanı Timurçin Sayların yaptığı açıklamada;

"Unesco Dünya Miras Kentleri listesinde 1994 yılından beri yer alan Safranbolu tarihi ve doğal dokusuyla bir müzekent görünümündedir. Ağaç ile taşın muhteşem zarafetini yansıtan Safranbolu tam bir huzur kentidir. Eski çarşısından yükselen çekiç sesleri sizi tarihin derinliklerine sürüklerken, ateş ile camın dans ederek şekilden şekile geçişine tanıklık edersiniz. Ahşap ile demirin o heybetli buluşmasının sizde yarattığı o hayranlıkla etrafa bakarken, çarşıdan etrafa yayılan kahve kokusunu takibe koyulursunuz..

Safranbolu’nun yanı sıra, Eflani, Yenice, Eskipazar ve Ovacık’ta görülmeye değer birçok tarihi ve doğal güzellikler bulunmaktadır. Yüzölçümünün yaklaşık yüzde yetmişi ormanlarla kaplı Karabük’te, macera ve doğa tutkunlarına ev sahipliği yapacak muazzam orman alanları ve kanyonlar tüm haşmetiyle ziyaretçilerini beklemektedir dedi.
Türk- Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter  Okan Özoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Keren Uygun ile  görüşüldü.
11 Mart’a kadar Berlin’de devam edecek Dünyanın en büyük  Uluslararası Berlin Turizm Fuarına (ITB) katılan  Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş,Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan ve Meclis Başkanı Timurçin Saylar'a büyük ilgi gösterdi.

07.03.2018 - 22:42:45 | Karabük Ticaret ve Sanayi Odası