HADDECİLİK ALANINDA MESLEK LİSEMİZDE BÖLÜM AÇILMASI BAŞVURULARI YAPILDI

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen 26 mesleğe ilişkin tebliğ 03 Ekim 2019 tarih,30907 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştır.

Bu kapsamda İlimizin en önemli sektörlerinden olan demir çelik sektöründe haddecilik (Seviye 3 ve 4 ) alanında çalışanlara Mesleki Yeterlilik Belgesi alması firmaların ise 03 Ekim 2020 tarihine kadar çalışanlarının belgelendirilmeleri aksi takdirde belgesiz işçi çalıştırılamayacakları belirtilmiştir.

Odamız, demir çelik sektöründe faaliyet gösteren firmalarımıza konuyla ilgili bilgilendirme yaparken aynı zamanda sektörle ilgili yapılması gereken faaliyetler konusunda da görüş alışverişinde bulunmuştur. Firmalarımızın öngörü ve taleplerini içeren dilekçeleri Odamız Yönetim Kurulunda ve 2.Meslek Komitesinde görüşülmüştür.Firmalarımızın Haddecilik mesleğinin kapsamıyla ilgili MYK nezdinde revizyon yapılması talepleri TOBB'ye iletilmiş olup revizyon süreci devam etmektedir.

Firmalarımızın aynı zamanda geleceğe yönelik nitelikli personel ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak Karabük Endüstri Meslek Lisemizde Metalürji bölümü altında Haddecilik bölümlerinin açılması hususundaki  talepleri yönetim kurulumuzda ve meslek komitemizde gündeme alınmıştır.Konunun  İl İstihdam Kurulunda görüşülmesini sağlamak amacıyla İŞKUR İl Müdürlüğüne ve Milli Eğitim İl Müdürlüğüne yazılı olarak başvurular yapılmıştır.

25.10.2019 - 17:37:22 | Karabük Ticaret ve Sanayi Odası