KARABÜK TSO HEYETİ 2.COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİNE KATILDI

"Anadoludan Dünyaya" temasıyla düzenlenen 2.Uluslararası Cografi İşaretli Ürünler Zirvesi 19-20-21 Eylul tarihleri arasında ATO Congresium Kongre ve Sergi Salonunda gerçekleşti. Zirvede Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescili yapılan ürünlerin sergilenmesi yanında coğrafi ürünlerin tescili ve ticarileştirilmesi konusunda farklı salonlarda eğitimler gerçekleşti. Odamız Yönetim Kurulunda zirve öncesi yapılan toplantıda alınan karar gereğince Karabük de coğrafi işarete konu olabilecek yöresel ve sanayi ürünlerinin tescillerinin alınabilmesi,ulusal ve uluslararası ticarete konu olabilmesi ,farkındalık oluşması amacıyla zirveye bir heyetle katılım sağlandı.Türk Patent ve Marka kurumu standında  yetkililerle yapılan görüşmelerde yöresel ve sanayi ürünlerimizin cografi isaret mevzuatına uyumu yapılması gereken çalışmalar konusunda bilgi alındı. Özelikle  yonetim kurulumuzunda gündeminde görüşülen ilimizin sembolü ve ülke sanayisinin gelişmesinde mihenk taşı olan Karabük Demirinin  ve mermer çeşitlerimizin coğrafi işaretinin alınması noktasında görüşler alındı. Yöresel Ürünlerin E-Ticaret yoluyla satışını konu alan eğitime  katılım sağlandı.Eğitim sonrası aynı eğitimin Karabükte verilmesi konusunda program hazırlığı ve davet  yapıldı.Zirveyle ilgili heyetin hazırlayacağı rapor yönetim kurulumuz gündeminde yer alarak alınacak önlem ve faaliyetler belirlenecektir.

22.09.2019 - 15:04:35 | Karabük Ticaret ve Sanayi Odası