YÜKSEK FAİZ YATIRIMLARI FRENLİYOR

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier faiz oranları ile ilgili bir açıklama yayımladı.

Başkan Mescier yaptığı açıklamada şu sözlere yere verdi: “Ekonomistler, düşük faizlerin ekonomide hareketliliğe neden olduğu görüşünde birleşmektedir. Düşük faiz politikası, şüphesiz tüketim ve yatırım kararlarını olumlu etkileyerek üretimden istihdama kadar ekonomiyi birçok yönüyle olumlu etkilemektedir. Biraz daha detaylandıracak olursak, Merkez Bankasının politika faizini düşürmesi, bankaların kredi faizlerinde aşağı yönde bir hareketliliğe ve bankaların faiz oranlarını düşürmesiyle de vatandaşlar daha düşük maliyetle konut, taşıt ve tüketici kredisi bulabilmektedir. Bu durum her türlü yatırımcıya ucuz krediye ulaşma imkânı sunmaktadır. Ucuz kredi imkânları, haliyle yatırımları artırmakta, artan yatırımlar ise istihdama katkı sağlamaktadır. Ayrıca faizlerin düşük olması, ülkede istikrar ve güven ortamının gelişmesini sağlayarak küresel krizlerin ülke ekonomisini etkileme şiddetini azaltmaktadır. Kobiler, düşük faiz ortamında bankalara daha düşük maliyetlerle borçlanırken bu durum yeni yatırımların önünü açarak, ülkedeki işsizliğin azalmasına yol açmaktadır.

Sonuç olarak Merkez Bankası yaptığı faiz indirim hamleleriyle piyasanın rahatlamasına katkı sağlamıştır. Karabük TSO olarak piyasayı canlandıracak, yeni yatırımların ve istihdamların önünü açacak, düşük faiz politikasını desteklediğimizi bir kez daha belirtirken, kısa zaman içerisinde ülkemizde tek haneli faizlerin hâkim olmasını ümit ederiz.”

14.09.2019 - 11:18:30 | Karabük Ticaret ve Sanayi Odası